mandag 23. mars 2009

Runes of Magic - there really is such a thing as a free lunch

Nå kan jeg nesten regne med selv som en RoM-veteran. Allerede under den stengte beta-fasen fikk jeg en invitasjon til Runewaker Entertainments gratis-MMO.

Og som kanskje mange av dere vet så er nå spillet "ferdig" - noe som i MMO-sammenheng betyr at det ikke lenger offisielt sett er i beta-fasen ( nå ligger det nå riktignok i MMO-sjangerens natur at spillene for alltid er i beta-fasen, men det får være en diskusjon til en annen gang).

Og for deg som leser dette og som kanskje aldri har spilt World of Warcraft ( hvor store sjanser er det til det, egentlig?) så har du noe stort i vente. Runes of Magic er som sagt fullstendig gratis å laste ned og spille. Du kan velge å betale noen kroner her og der for bedre utstyr o.l., men dette er på ingen måte påkrevd for å få en fullverdig spillopplevelse.

Jeg mener og synser at Runes of Magic er et helt fabelaktig gratis-produkt. Det når selvsagt ikke Blizzards WoW til knehasene engang. Men deri ligger også spillet sjarm. For det som RoM måtte mangle av grafiske finesser tar det igjen så det monner på sjarm. Spillet er utviklet i Taiwan. For min del en helt ukjent spill-nasjon, men RoM har altså en solid porsjon sær-egen Asiatisk sjarm som hverken føles Japansk eller Korensk og blir på den måten ganske så eksotisk for oss som er flesket opp på Final Fantasy og Wow.

Utviklerne av RoM har selfølgelig stjælt en hel del elementer fra både WoW, LotRO og Guild Wars, ikke minst gjelder dette grensesnittet og spillmekanismene. Men de har også en god porsjon selvironi og det formelig hagler av morsomme referanser og stikk til andre MMO-spill i RoM.

Morsomt er det også at Tawaneserne ( det heter det, gjør det ikke?) har klart å gjøre dialogene og quest-tekstene såpass morsomme som de har blitt. For ikke å snakke om det dynamiske og ganske så eksplosive kampsystemet.

For øyeblikket så er det flere tyske servere til RoM enn det er engelske ( kun èn, hm....). Dette har sikkert med å gjøre at Frogster som har "oversatt" spillet til det europeiske markedet er tyske. Men uansett så ville flere engelsktalende spillere vært et fint tilskudd.

Dagens anbefaling blir altså Runes of Magic. Og i disse finanskrisetider, hva er vel bedre enn en gratis lunch?

2 kommentarer:

 1. Laster ned spillet nå. Vi får se om det er noe futt i spillet da. Har spilt wow av og på i snart... :O fire år.

  Jaja, på tide med noe gratis antar jeg :)
  Laster også ned Cabal mmorpg-en, etter navn og dømme venter jeg ikke mye. Kanskje du kan teste det ut og si hva du syns? =)

  SvarSlett
 2. psst.. Cabal = EPIC FAILURE!
  laster ned RoM selv nå.. en venn overtalte meg xD er det så bra som det ser ut?
  i guess only time will tell :P

  SvarSlett