mandag 9. mars 2009

IGN, Spot eller kjempebomben?


Gametrailers har en morsom poll på forumet sitt i dag. Spørsmålet lyder som følger:
IGN or Gamespot?

Og i spillverdenen så dreier dette valget seg mellom de to desidert største engelskspråklige spillnettsidene som finnes. Hver av disse to har daglig hundretusenvis av faste lesere, og spesielt i USA der disse to hersker suverent er antall faste lesere ensbetydende med millioner i reklameinntekter.

Interresant så se at mange i dette forumet fortsatt er bitter på Gamespot-ledelsen etter at redaktør Jeff Gerstman fikk fyken i fjor etter den famøse «Kane & Lynch» -skandalen.
Historien vil ha det til at Eidos brukte plenty av penger på reklame av spillet på siten mot at de skulle få en «god» anmeldelse. Gerstman slaktet spillet fikk like etter sparken. Fortsatt så nekter CBS Interactive ( som eier GameSpot) for at DET var grunnen til at Gerstman forsvant, men resultatet ble likevel at GameSpot fortsatt sliter med kredibiliteten hos gamerne etter episoden.
Gerstman på sin side startet opp Giant Bomb som i følge Jeff nå er: «Giant Bomb is the world’s largest editable video game database. It's powered by pancakes, booze, and viewers like you.»

Og det hersker liten tvil om at Jeff & Co. nå har minst like stor makt i spillverdenen under Giant Bomb -navnet som han hadde i GameSpot. For gigantene står nemlig for fall. Mega-nettsider som IGN, Gamespot og Gamespy som tidligere var omtalt som de "tre store" mister daglig lesere til fordel for mindre og uavhengige blogg-nettsider som Kotaku, Joystiq og Destructoid. Kanskje ikke så rart når det til tider er mistenkelige høye terningkast på titler hos de "tre store" som det også reklameres heftig for på sidene.

Nei, nei. Jeg anklager på ingen måte journalistene i GameSpy, GameSpot og IGN for å være kjøpt og betalt. Men episoden med Jeff Gerstman har unektelig hatt en langtidseffekt som eierne av disse store nettstedene gjerne kunne ha vært foruten.

Når det gjelder mine egne preferanser så er jeg innom en liten håndfull spill-nettsteder flere ganger daglig. Nevnte Kotaku er en stor favoritt. En site som bare blir bedre og bedre ikke minst takket være hyppig oppdatering døgnet gjennom.
Eurogamer er også et «must». Du finner ikke bedre eller morsommere anmeldelser noe annet sted. Profesjonelle til fingerspissene er de også.

Tredjemann på lista er GameTrailers. Her finner du absolutt alt som slippes av spill-trailere, samt at nettstedet har gode egenproduserte anmeldelser.

Når det gjelder norske nettsteder og nett-aviser så er Gullstikka-vinneren GameReactor et fast stoppested. Deretter går alltid turen innom IT-avisen som til tross for sine mange feilaktige faktaopplysninger i artiklene er god underholdning. Det kan hende at gutta der liker epler i kosten, om du skjønner hva jeg mener.
Rune Fjeld Olsen i VG er alltid hyggelig lesning og det samme er Snorre Bryn i Dagbladet som forøvrig ser ut til å satse stort på spilldekningen på nett i den siste tiden. Jeg registrerer også at min gamle kollega Kjetil Svensen har startet opp Pressfire.no og samarbeider tett med VG. Lykke til, Kjetil.

Da tror jeg faktisk ikke det er flere jeg jevnlig besøker....jo, vent litt. Selvfølgelig. Britiske GamesRadar har virkelig fått det til det siste året. Her finner du en helt usannsynlig stor database med hysteriske morsomme feature-artikler knyttet til gaming. Og det strømmer på med nye hver eneste dag.

Men hva med deg? Hvor går du for å få ditt daglige gaming-fix?

4 kommentarer:

 1. Spillbloggen, Gamer.no

  Ikkje den store spredningen, men det holder for meg :)

  SvarSlett
 2. Joystiq, Kotaku, 1up.com, Sirlin.net (ikke at dette er direkte nyheter om spill, men mer tanker om spill), Spillbloggen, db/vg, etc. Kommer veldig ann på situasjonen. Egentlig burde jeg vel satt på diverse wow-sites også, men tror jeg har sluttet å spille spillet, så da blir det "cold turkey" slutt.

  Zero Punctuation er jo også et must

  SvarSlett
 3. Jeg leser ikke anmeldelser lenger, det eneste jeg får med meg er Zero Punctuation.

  SvarSlett
 4. Kotaku er ett must.
  Evt gamasutra men det er mye marked.

  SvarSlett