søndag 25. januar 2009

FOX HOUND SPECIAL FORCE GROUPHva? Aldri hørt om dem, sier du? Nuvel, sett deg godt til rette så skal onkel Frode fortelle deg om denne spesial-enheten....eller kanskje ikke. For FOX HOUND er bare en liten dråpe i det store havet som kalles for METAL GEAR SOLID.

Grunnen til denne bloggen er at jeg endelig har hatt tid til å spille gjennom alle spillene i METAL GEAR SOLID -serien i kronologisk rekkefølge ( noe jeg hadde lovet meg selv allerede før GUNS OF THE PATRIOTS kom ut i fjor sommer, men som jeg altså ikke har hatt tid til før nå).

Om du er en av dem som ikke har noe særlig kjennskap til HIDEO KOJIMAs komplekse og genierklært spillserie så bør du vite følgende:

1. Historien er like forvirrende og gir grobunn for minst like mange tolkninger som James Joyce`s «Ulysses» ( som er en av verdenslitteraturens mest kryptiske verker).

2. «Helten» i de fire spillene i serien ( vi teller ikke med de to første japanske utgivelsen her - kun de kanoniserte) går under kodenavnet Solid Snake og er tidligere medlem av FOX HOUND som igjen er en spesialstyrke av den amerikanske hæren opprettet for å bekjempe global terrorisme.

3. Punkt 2. i denne listen er feilaktig. Grunnen til det er at hovedpersonen i METAL GEAR -serien heter Naked Snake og er Solid Snakes genetiske far.

4. Solid Snake har en ( ond, selvsagt) tvillingbror som heter Liquid Snake ( flott at Snake-familien ikke har falt for fristelsen til å bruke slike «populære» navn som Sander, Thomas og Stian).

5. Solid og Liquid Snake er ikke bare tvillingbrødre. De er også trillingbrøde. For tredjemann Snake er nemlig ingen ringere enn presidenten i USA og går under navnet Solidus Snake.

6. For å gjøre hele greie komplett så hør på dette: I løpet av METAL GEAR SOLID så mister skurken Revolver Ocelot sin ene arm. Og i noe som sett i etterpåklokskapens lys ikke var særlig smart så syr han på seg armen til Liquid Snake og blir.....LIQUID OCELOT!

7. Her har de fleste forlengst falt av lasset, men Hideo Kojima har bare så vidt begynt.

8. De fleste i METAL GEAR -universet er enten dobbel eller trippel-agenter for OUTER HEAVEN, THE PATRIOTS, FOX HOUND, KINA, RUSSLAND, USA eller hvilken som helst stormannsgal forbryterorganisasjon som HIDEO KOJIMA greier å koke opp.

9. Plottet i de fire METAL GEAR -spillene blir fortalt gjennom timelange video-sekvenser som du som spiller er livredd for å skippe i tilfelle du skulle gå glipp av nok en klonet superskurk med armproteser og interesant navnevalg.

10. Besynderlig nok; midt oppe i denne suppa av internasjonale sammensvergelser, stormannsgalskap og midtlivskriser så finnes det også rikelig med bæsj, tiss og prompe-humor.

11. Har du fått nok? Det synes ikke HIDEO KOJIMA. For hvert og ett av METAL GEAR -spillene krever at du har spilt det foregående for å forstå hva som skjer ( kanskje ikke engang da er det så lett...). Aller helst bør du ha hovedfag i METAL GEAR med påbygningskurs i genetisk manipulering og statsvitenskap.

12. METAL GEAR SOLID er ( utrolig nok) fire videospill som er laget for å UNDERHOLDE.


13. Tretten er et ulykkestall, derfor skipper vi dette punktet.

14. Jeg synes at alle fire spillene i METAL GEAR -serien er tilnærmet geniale i all sin idioti. Men jeg synes også de er fullstendig idiotisk intill det geniale. Er jeg gal eller er det flere som synes dette?

1 kommentar:

  1. Jeg spilte litt MGS2 og gikk for lei, siden har det blitt med det.

    Har lest Sons of Liberty tegneserien, som er rimelig bra, men kommer aldri til å bruke tid på et spill som har timeslange filmer å kikke på.

    SvarSlett