onsdag 11. februar 2009

My Favorite ZonesOscar Hammerstein II og Richard Rodgers skrev den uforglemmelige vakre ( spesielt i Chet Bakers versjon) sangen «My Favorite Things» til 1959-musicalen «Sound of Music.

«Raindrops on roses and whiskers on kittens;
Bright copper kettles and warm woolen mittens;
Brown paper packages tied up with strings;
These are a few of my favorite things».

I går kveld så slumpet jeg til å høre John Coltranes versjon av denne eviggrønne klassikeren på radio, men i mitt surrete hode så tok den ene tanken den andre og før jeg visste ordet av det så hadde jeg laget en favorittliste over soner i World of Warcraft.

Alle har ( eller har hatt) sine favorittsoner for enten quests eller instances i WoW. Det er bare naturlig. For selv om Blizzards genierklærte art-department er i stand til å sette sitt høyst personlige preg og atmosfære på Azeroth, så er det ikke til å komme unna at noen av sonene føles litt....tomme og kjedelige. Andre, derimot, er full av liv og farger og det er med tomt hjerte at du forlater f.eks. Eversong Woods etter at du har fullført siste quest der.

I den forbindelse så har jeg lyst til å presentere en aldri så liten liste over mine egne favoritt-soner i WoW ( med et par av de jeg liker minst slengt på for syns skyld).

The Good:

1. Ghostlands. Helt siden Burning Crusade kom har jeg vært fortjust ( som svenskene sier) i Ghostlands. Sannsynligvis den eneste sonen i hele Azeroth der du knapt kan gå en meter før du snubler over en ny quest eller målet for en eksisterende. Fabelaktig atmosfære, perfekt tempo og fylt til randen av spennende og utfordrende mobs.


2. Tanaris. Både Badlands og The Blasted Lands er gode "golde" ørkenlandskap. Men Tanaris leker ikke ørken. Dette er the real thing. Og når sandstormen hyler rundt ørene dine er Tanaris en av de mest atmosfæriske og bisarre soner i hele Azeroth. Det hjelper også stort at den fabelaktige og skrudde Caverns of Time befinner seg her.


3. Dustwallow March. Etter patch 2.3 ble denne sonen oppdatert med mer enn 50 nye quest og en nøytral by. Questing i DM byr nå på langt mindre reisetid og langt bedre ( og mer spennende) quester enn tidligere. Se på det som en slags "ny" sone i tråd med Eversong Woods og Ghostlands i Burning Crusade.

4. Arathi Highlands. Grønt, flatt og med flott ( Horde) quest-chain som inkluderer turer inn i hjertet av Hammerfall.

5. Searing Gorge. Lite, tett og med plenty av quest som kan levle deg opp minst tre hakk i løpet av kort tid. Atmosfæren her er også fabelaktig. Det er nesten som du kan kjenne lukten av svovel.


The Bad:

1. Stranglethorn Vale. Ja, jeg vet at SV er den sonen som sannsynligvis er pakket med flest quest. Mange liker SV, noen til og med elsker SV. Jeg synes SV er møkka kjedelig. Jeg kan ikke helt sette fingeren på det, men Blizzard fikser liksom ikke helt denne jungel-settingen. Sonen blir for uoversiktlig og "tung". Og det å skulle orientere seg i Booty Bay før du blir lommekjent er bare et pes.

2. Darkshore / Ashenvale. Begge disse er to lange og tynne tarmer av en sone. Mye reising fra den ene enden til den andre, og begge deler de mye av den samme tunge "skogs" -grafikken og designen som du også finner i newbie-sonen til Night Elves - nemlig Teldrassil.

3. Loch Modan. Første gangen jeg kom hit med min Dwarf Rogue tenkte jeg at jeg hadde kommet feil. Det å springe rundt den altfor store innsjøen på jakt etter spennende quest er bortkastet tid. Loch Modan er bare kjedelig, kjedelig og atter kjedelig.

4. Wetlands. Ikke så ille som de tre overfor, men du verden så lei en kan bli av å traske i myra.


The Ugly:


Av alle soner i WoW er det èn som skiller seg ut som fullstendig håpløs, nemlig Desolace. Det ligger liksom i navnet også da - Desolace. Jeg kommer aldri - ALDRI - til å følge en døende kodo til fra gravplassen til den lille jævelen av en goblin igjen. B.O.R.I.N.G.!!!

2 kommentarer:

 1. Hah! Skal jaggu meg fortelle dere at Northrend har noen fantastiske områder.. Howling Fjord! Å løpe i norsk landskap, med hardingfele som spiller i bakgrunnen mens du hugger ned store kjemper som minner om trollene fra jotunheimen. DET er feeling det. Eventuelt å fly over Jotunheim i Icecrown. Følelsen av å være Tor som flyr over sine underståtter er usedvanlige fin :)

  SvarSlett
 2. Howling Fjord er helt fantastisk
  Zangarmarsh var morsomt i sin tid
  Ironforge er alltid en sikker vinner
  Warsong Gulch er best av BGs
  DM og SM som instances, men Wrath har noen skikkelig fine noen også, men ingenting måler seg med hvor mange ganger jeg har kjørt DM og SM.
  Isle of Quel'Danas (eller hva det heter) var også konge

  På dårlige siden:
  Barrens er helt forferdelig
  Eye of the Storm … (hva tenkte de med)
  Plaguelands er pleh
  Uldaman er helt forferdelig

  SvarSlett