tirsdag 16. juni 2009

Project Forza Motorstorm Pure Flatout Big Ass Mutha RacingEn tittel sier mer en tusen ord sies det ( og i dette tilfellet så er jo tittelen på nesten tusen ord, så....hva er det egentlig jeg prøver å komme fram til her?)
Nevermind! Som den trofaste leser sikkert har merket seg så går det år og dag nå mellom det legges ut nye blogger her på Spillbloggen. Dette har to grunner: den ene er at verden går videre og vi med den, hvilket i klartekst betyr at Twitter nå har overtatt som favoritt-Web 2.0 -syssel. Den andre grunnen er at hverken Steinar, Arild Inge eller undertegnede har hatt særlig mye tid til overs i de siste månedene av ymse grunner. Når det er sagt så har det visseligen ikke skjedd særlig mye å blogge om siden påske. Det eneste hederlige unntaket er E3, men der har nyhetsakene blitt prioritert framfor blogging.
Elendige unnskyldninger, ikke sant?
Sannheten er vel at vi rett og slett er for late, tenker jeg.

Men akkurat nå tenkte jeg at jeg skulle ta en tørn. Bedøvelsen fra tannlegetimen i dag holder på å forsvinne til fordel for en stadig økende smerte i overkjeven. Så jeg skriver for å døyve smerten, ha-ha-ha.

Nuvel. Altså spill. I mine øyne så er det eneste spennende som har kommet ut siden sist blogg Sucker Punchs` fabelaktige «inFamous» og PSN-versjonen av «Final Fantasy VII». Førstnevnte har jeg brukt mye tid i selskap med, Cloud Strife & Co. akter jeg å porsjonere ut i små, herlige doser utover sommeren.

Det jeg har brukt mest tid til er racingspill. En sjanger jeg fra før av ikke hadde noe særlig forhold til. «Gran Turismo» med all sin high tec "realisme" er like spennende som å se maling tørke og «Forza Motorsport» likeså, syntes den gamle Frode.
Nei, da er det andre boller med «Motorstorm», «Motorstorm: Pacific Rift» og «Pure». Tre spill som jeg anmelde da de ble lansert, men som siden har blitt stående på hylla. Det vil si...helt fram til forrige uke.
Jeg er ikke helt sikker på hva som skjedde, men det bare sa "pling" og lysten til å spille en arkade-racer bare dukket opp i skolten på meg. 24 timer senere så jeg på racing-sjangeren med helt nye øyne. For racing handler ikke bare om å vinne, det handler også om å mestre. Og med den filosofien godt planet i bakhodet gikk jeg uredd både «Forza» og «Project Gotham Racing» i møte.

Nå har det gått en hel uke og jeg kan trygt si at respekten for sjangeren har steget betraktelig fra min side. Fortsatt sliter jeg en del med å finne «Gran Turismo» spesielt spennende. Jeg vet ikke helt hva det er, men mangelen på skademodeller gir spillet en litt sånn klinisk tannlegefølelse ( OK, nå er det kjevesmertene som snakker). Heller ikke «Forza 2» har blitt noen personlig favoritt ennå, men jeg har ikke lengre noen problemer med å finne kvaliteter i spillet.

So, without further ado, her er min høyst personlige liste over de fem beste «next-gen" ( som nå er "current-gen") racing-spillene:

1. «Pure»: Denne har ALT! Flott grafikk, heftig gameplay og en fingerspissfølelse der ATV`ene reagerer på ditt minste lille vink. En skikkelig adrenalinbombe.

2. «Motorstorm: Pacific Rift». Fysikkmotoren i Motorstorm-spillene er i klasse for seg selv. Dette er racingsjangerens svar på «Gears of War». Sinnsykt heftig og ditto underholdende.

3. «Motorstorm»: Nesten like bra som oppfølgeren. Problemet her er den irriterende «gummistrikk»-gimmicken som benyttes av den kunstige intelligensen. Ett feilskjær på siste runde og du kan like gjerne starte på nytt.

4. «MX vs. ATV: Untamed»: På ingen måte fryktelig bra, men dette spillet har så mange kjøretøyer, så mange forskjellige moduser og så mange fryktelige gode baner at jeg kan ikke unngå å bli sjarmert.

5. «Burnout Paradise». Det oser kvalitet av dette spillet, men den crazy sjarmen fra «Burnout 3: Takedown» er desverre borte.Så la meg høre. Hva er dine favoritter i sjangeren?

5 kommentarer:

 1. Come on ... Motorstorm? Som det tredje beste denne genersasjons-bilspill? Det går jeg ikke med på!

  Det er treigt, kjedelig og upresist, i tillegg til at loadetidene er så lange at man knapt rekker å skru det på før det er for seint.

  Jeg vil anbefale Excite Trucks for Wii, det tror jeg er det aller morsomste i denne generasjonen, for å være helt ærlig. Ellers er Racedriver GRID fett. For ikke å snakke om Test Drive Unlimited. Og Project Gotham 4! Ut med Motorstormene og MX vs ATV, sett inn disse, og vi er enige! (ikke om rekkefølgen, riktignok) Jaja. :)

  SvarSlett
 2. Sorry, Mac. GRID suger kraftigere enn en Nilfisk MX107C. B.o.r.i.n.g. Exite Trucks er gøy ja, enig der. En god sjetteplass kanskje. Test Drive Unlimited har jeg ikke spilt og PGR4 ville ha havnet på en god syvendeplass. Men som kjent, smaken er som baken og baken min er ikke hva den engang var så derfor blir listen slik den ble.

  SvarSlett
 3. Er fullstendig enig med spillbloggen :) Flott liste.

  SvarSlett
 4. Premie til deg!
  Jøss, er du enig med meg, Anonym? Jeg mener, virkelig virkelig enig??!. Du fortjener en premie. Du kan få din lønn i himmelen / helvete (stryk det som ikke passer) eller eventuelt en pose seigmen ( ikke av den nye ekle ikke-sukrede seigdame-typen) her på jorden.

  SvarSlett
 5. FZeroGX ingen over, ingen ved siden

  SvarSlett