mandag 15. desember 2008

Is there anybody out there?

Hei alle der ute i cyber-space ( det heter kanskje ikke cyberspace lengre..høres litt sånn 1998 ut). Nuvel. Klokken tikker ubønnhørlig mot nyttår og med det det endelige øksehogget for spillbloggen på Stavanger Aftenblad, Bergens Tidende, Fædrelandsvenne og Adresseavisen. For som de fleste av dere, trofaste lesere, har fått med dere så er the hour of darkness farlig nær. Men som Dylan Thomas skrev:
Do not go gentle into that good night.
Rage, rage against the dying of the light.

Noe vi heller ikke har tenkt å gjøre. Nei, vi klorer og biter oss fast til krampa tar oss. Noe dere, trofaste lesere, så tydelig har satt pris på at vi gjør. So without further ado...

Spillbloggen er død. Lenge leve spillbloggen!

Ah! Der fikk jeg sagt det igjen. Nå gjenstår det selvsagt å se i hvor stor grad vi klarer å følge opp dette. Jeg har ikke snakket med hverken Arild Inge eller Steinar om dette, men forhåpentligvis så kommer det noen innlegg fra disse herrer også. Om ikke så får jeg sitte her og plapre selvfølgeligheter med meg selv til jeg ikke gidder mer da.

For nye lesere ( eller gamle lesere med svikt i kortidshukommelsen), så vil jeg benytte denne anledningen ( i den grad en blogg er en anledning da...hm?) til å rekapitulere hele greia.
Spillbloggen ble lansert på adressa.no
aftenbladet.no
fvn.no
og
bt.no
for drøyt to år siden. Men siden det ikke fantes spill-journalister i alle fire avisene så ble det til at Steinar Brandslet og Arild Inge Olson fra Stavanger Aftenblad tok fatt med nybrottsarbeidete sammen med undertegnede fra Adresseavisen ( i Trondheim om du skulle være i tvil). Sammen reiste vi til bl.a. Tokyo Games Show i 2006 og til Games Convention i Leipzig året etter. Etterhvert begynte en helt spesiell tone å tre fram i bloggene våre. En slags blanding av sleivspark og kommentering av hverandres blogger. Denne spesielle tredelte måten å blogge på utviklet vi videre gjennom hele 2007 og da 2008 sto for døren så hadde vi etablert en egen kommunikasjonsmodell med både hverandre og leserne våre ( som kommenterte både flittig og finurlig).

Det er vel en dårlig skjult hemmelighet at vi tre ikke akkurat er blandt de yngste dyrene i flokken. Så noe ungdoms-cred det kan vi ikke lengre ljuge på oss. Alle tre har vi passert middagshøyden, hvilket betyr at vi er for gamle til merkelappen «unge og lovende», men likevel unge nok til ikke å bli karakterisert som «gæmliser».
Tror jeg i allefall.

Vi har hele tiden lagt vekt på å skrive en blogg som har vært så usakelig og dustete som mulig....sorry, jeg mener selvsagt så saklig og nøktern som mulig ( kremt), og uttrykk som W3 Pwn N00bs og lignende har vi holdt oss langt unna. Lønna vi har fått for det strevet er at 99 av 100 kommentarer fra dere lesere også har blitt ført i samme (u)saklige penn, noe som har ført til leseropplevelser det har vært mulig å le seg skakk av til tider.

Det er selvsagt trist i disse finansielle krisetider at vi «offisielt» legges ned. Men som forfatteren Sverre Asmervik skrev: «Men tankene mine får du aldri...». Tankene våre kan du heller aldri få, men om du vil så kan du få lese dem på denne bloggen om du vil. Nå må det i anstendighetens navn advares om at det er ikke akkurat tankegods av øverste skuffe du vil finne her. Det er vel mer snakk om litt sånn rørete oppgulp av et trespann tullinger som aldri klarte svømmeknappen på skolen og derfor bestemte seg for å skrive om dataspill i stedet. Men når det nå er sagt, velkommen skal du være. Til den nye «nye» spillbloggen.

Frode Singsaas
Trondheim 15.12.08


1 kommentar: