torsdag 30. april 2009

Cinnamon girl



«I wanna live
with a cinnamon girl
I could be happy
the rest of my life
With a cinnamon girl», sang en lovende ung sanger med navn Neil Young på albumet «Everybody Knows This is Nowhere» i 1969. En en sang og en tekst som burde ha blitt kjøpt opp av Sony for å markedsføre «Free Realms».

For den som hverken kjenner til «Free Realms» eller Neil Young så fy skam dere! ( i allefall i Neils tilfelle), så er altså førstnevnte en gigant-satsning av et MMO-spill fra Sony myntet på...tja, de som er for unge til å spille «World of Warcraft». Sistnevnte er en av rockens grand ol` men og burde være tvunget pensum for alle med sans for musikk. Men nok om Neil. For med «Free Realms» så går tar hele MMO-sjangeren inn i en helt nytt marked, nemlig the casual gamers. «Free Realms» er IKKE «World of Warcraft», «Guild Wars», «Age of Conan» eller «Warhammer Online» selv om spillet deler mange av de oppleste og vedtatte mekanismene som kjennetegner de fleste MMO-spill. Om «World of Warcraft» er en litt olm, men likevel godslig grizzly-bjørn så er «Free Realms» et søtt lite ekorn som bare er glad i alle sammen.

Det er lett å se at Sony ønsker å favne et helt nytt marked med «Free Realms». Ta bare kampsystemet. «Free Realms» er lagt opp slik at du ikke behøver å slåss i det hele tatt for å levle opp karakteren din. Du kan f.eks. velge yrke som lege eller racerkjører og du trenger aldri å legge de svette lankene dine på en +2 mace så lenge du lever. Du kan ( om du vil) velge krigerens vei, men kampsystemet i «Free Realms» er såpass nusselig og søtt at selv ikke de mest ihuga kristen-konservative spill-haterne i dagspressen vil finne stort å advare mot her. ESRB-ratingen er også satt til «E», hvilket på godt norsk ville bety at spillet hadde fått aldersgrense 3 år om det hadde blitt solgt over disk.

Det er ennå tidlig å si om «Free Realms» vil bli møtt med den suksessen som Sony håper på ( spillet ble lansert i går - onsdag 29 april), men etter å ha tilbragt en fire-fem timer i sukkertøy-verdenen så er jeg rimelig overbevist om at «Free Realms» vil finne sitt publikum. Produksjonskostnadene er høye og både grafikken, grensesnittet og spillmekanismene vitner om at Sony har plukket med seg det beste fra «Everquest», «Everquest II» og «Champions of Norrath». Når «Free Realms» i tillegg har rappet uhemmet av de beste delene fra «World of Warcraft» ( jeg tenker da på Blizzards genistrek om å gjøre alt så sabla intuitivt), så tar jeg vel neppe altfor mye feil om jeg tipper at «Free Realms» vil vise veien inn en ny tid der langt enklere og mer casual-vennlige MMO-spill vil dominere.

Men så var det greia med navnet da... Er det bare meg eller er «Free Realms» et usedvanlig dustete navn for et MMO-spill?

mandag 27. april 2009

Tvitt, tvitt



Twitter er en aldeles fantastisk ting har jeg funnet ut. I løpet av noen korte dager ( jeg er Twitter-n00b!) har jeg fått kontakt med en del ganske så store navn der ute i verden. Ikke at jeg har så mye å melde, men det er ganske gøy å se hva f.eks. Vin Diesel og Stephen Fry bedriver tiden sin med. Det er vel det kjente "kikker-syndromet" som gir seg utslag i moden alder, tenker jeg.

By the way, om DU skulle ha lyst til å følge meg på Twitter så er identen @FrodeSin


Forøvrig så går det tregt med bloggingen for tiden ( noe som du kjære trofaste leser sikkert har merket deg). Dette fordi det rett og slett ikke skjer særlig mye spennende i spillbransjen akkurat nå ( som du også sikkert har merket deg). Tiden etter påske er en tradisjonell tørketid og det ser ikke ut som om det kommer særlig mye spennende i sommer heller. Derfor benytter jeg tiden til å spille gæmle spill om igjen. Sist uke besøkte jeg det surrealistiske byområdet i Grasshopper Studios "No More Heroes" på Wii. Sørgelig oversett da det kom. Denne uken er det "The Chronicles of Riddic: Assault on Dark Athena" og fjorårets "Dynasty Warriors 6" som går på heavy rotation.

Hva med deg? Hva spiller du i vårsola?

tirsdag 14. april 2009

Tilbake til Hyboria





Jepp. Du leste riktig. Jeg er tilbake i Hyboria og jeg elsker hvert eneste minutt av det.
«Hvor i hule, heite er Hyboria?» spør du kanskje deg selv om. Vel, om du husker sånn cirka ett år tilbake så lanserte norske FunCom ( Drømmefall, Den Lengste Reisen, Anarchy Online, etc. etc) et smule annerledes MMO-spill. Nemlig «Age of Conan». Elsket av mange ( på lanseringsdagen i det minste...) og hatet av få. «Age of Conan» var MMO-spillet som gjorde MMO-sjangeren voksen ( mente FunCom i allefall).
Men noe var råtten i Danmark ( eller var det i Hyboria, hmm...), for noen få uker etter lansering så begynte rottene å forlate det synkende skipet. Og «Age of Conan» var pil råttent. Ingen tvil om det. Konstante krasj, feil i quests, håpløst overpowered / underpowered ( stryk det som ikke passer) karakterer og en framerate som sneglet seg fram selv på de kraftigste maskiner.

Fra juli / august 2008 så begynte spillet å miste spillerne like kjapt som Blizzard og «World of Warcraft» sanket dem inn. «Age of Conan» hvilte på et fundament som var like ustødig som det den ukrainske økonomien nå hviler på.

Mot slutten av året så kom meldingen at Conan-sjefen Gaute Godager trakk seg fordi han var ( kremt, kremt) «misfornøyd med deler av spillet». Denne uttalelsen kan du tolke som du vil, men mye tyder på at Godager til tross for sine visjoner om en MMO-utgave av Hyboria ikke var rette mann til å styre skuta etter lanseringen.

Inn kommer veteranen Craig Morrison og alt blir stille.

Helt fram til nå.

For noe var definitivt på gang. I krokene på internettet ble det hvisket om at Hyboria hadde reist seg igjen - denne gang på stødige ben. Denne hviskingen ble stadig mer høylydt, og det hele kuliminerte med en free trial rett før påske.

Jeg ble nysgjerrig. Veeeeeldig nysgjerrig.

En to timers lang installasjon og påfølgende tre timer til nedlasting av patcher senere og Hyboria er nok en gang min.

Og du verden! Splitte mine bramseil og andre maritime uttrykk av samme sort. Se hvilket skue! For «Age of Conan» er ikke bare friskmeldt. Spillet er pinadø meg gjenoppstått fra de døde - hundre ganger mer vitalt enn før.

Om du spilte det markspiste liket som var «Age of Conan» for bare ti måneder siden. Glem det. Det «nye» Hyboria er et helt annet spill. Nå kjører alt konstant med 30 FPS selv på de ynkeligste maskiner og spillbarheten som før av i beste fall var en todelt affære er nå lutter glede fra ende til annen. «Age of Conan» ruler!

Nøyaktig hva Craig Morrison har gjort i løpet av sin korte tid som Game Director er jeg ikke sikker på. Men alle de små irritasjonene fra før er nå borte. Grafikken er en fryd for øynene ( spesielt i DirectX 10 -klienten) og spillet formelig oser av en atomsfære som alle andre MMO bare kan drømme om.

Kom tilbake til Hyboria du også. Du vil ikke angre.

onsdag 1. april 2009

De 10 beste spill-aprilspøkene du ikke fikk høre





1. april. Javel. Men jeg skal ikke engang forsøke å komme opp med en plausibel aprilspøk. I stedet presenterer jeg her 10 ønsketenkninger som like gjerne kunne ha vært presentert som aprilspøker. Og hvem vet, kanskje et par av disse går i oppfyllelse en dag?


1. Final Fantasy VII blir gjenskapt for PS3.


Denne er vel kanskje den mest plausible av dem alle med tanke på Square Enix` tradisjon med å (kremt) tolke sine egne spill i nye former og varianter. Og FFVII er jo den mest elskede av samtlige Square Enix -titler så kanskje den dagen griser kan fly...


2. Duke Nukem 4Ever blir lansert i tide til julerushet.


Ha-ha-ha! NOT! Ja, den var god. Må være julerushet 2018 det da.


3. En helt ny Halo-trilogi med Master Chief i hovedrollen blir annonsert av Bungie og Microsoft.

Ja, hvorfor ikke? Hva skal egentlig Bungie gjøre nå. Komme opp med noe helt nytt? Tror ikke det. Halo-franchisen er jo som å ha sin egen seddelpresse på loftet.


4. Nintendo annonserer «Wii Farm», en bondegårdssimulator der du skal bruke Wiimote`n til å både melke kuer og hersje høy.


Bank i bordet. Denne her kan det gå troll i ord i.


5. Epic og Cliffy B. annonserer at «Gears of War 3» vil ha sterkt nedtonet voldsbruk og null blod grunnet at spillet skal slippes samtidig på Nintendo Wii og Xbox 360.



Brrrr.... det er slikt vi pleier å ha mareritt om skal skje.



6. Blizzard annonserer «World of Warcraft 2». Et MMO-spill fem ganger så stort som dagens Azeroth.

Kan kanskje bli en realitet når vi alle sitter trygt plassert i våre trygdeboliger og undres på om pensjonen rekker til «Diablo III» som ganske sikkert kommer snart nå....



7. Sony annonserer Playstation 4 ( med åtte-kjernet CEL -prosessor) samtidig som Microsoft annonserer Xbox 720. Nintendo på sin side synes at «HD-grafikk kun er for fåtallet» og annonserer i stedet «Wii Fit 2», «Wii Sports 3» og den nye spille-spill simulatoren «Wii Games».


Ikke kom å si at vi ikke advarte deg.



8. «Grand Theft Auto V» kommer til å bli lagt til San Fransisco på 1970-tallet melder Rockstar Games.


9. Hideo Kojima begynner arbeidet med «Metal Gear Solid 5». Arbeidet er forventet å vare fram til sommeren 2025.


10. Capcom annonserer «Resident Evil 6» som vil ha den banebrytende muligheten til å «bevege karakteren bittelitt til venstre mens du skyter».